ko patite od problema s vidom, najčešće spominjano rješenje vaših problema zasigurno je nošenje naočala.  Milijuni ljudi diljem svijeta svoj vid popravljaju nošenjem kontaktnih leća.

U najnovije vrijeme počelo se proizvoditi leće za produženo nošenje iz modernijih materijala s visokom propusnošću za kisik, no i kod tih leća je potrebno smanjiti duljinu neprekidnog nošenja leće na najmanju moguću, zbog bojazni od infekcije.

Kako bismo naše kupce potaknuli na nošenje kontaktnih leća nudimo određene uštede i to do 17. lipnja 2019. godine.

BIOFINITY LEĆE

U NASTAVKU VAM DONOSIMO NEKOLIKO SAVJETA NA TEMU KAKO ODRŽAVATI KONTAKTNE LEĆE?

→ Perite ruke kako biste spriječili prijenos prljavštine i klica na vaše oči. Pokušajte izbjegavati dodir sa sapunom, jer on nije dobar za kontaktne leće. Osušite ruke čistim ručnikom.

→ Odstranite leću i očistite je s preporučenom otopinom. Čišćenje otklanja nečistoće oka, kozmetiku i ostale ostatke koji narušavaju udobnost leća.  Preporuča se trljanje kontaktne leće u dlanu ruke s nekoliko kapi tekućine za leće.

→ Isperite leću opet kako biste uklonili ostatke pritom se držeći uputstava – ispiranje je važan korak.

→ Odložite leće na čisto mjesto, predviđeno za njih i napunite svježu tekućinu. Nemojte samo dodavati na staru tekućinu. Dezinfekcija ubija mikroorganizme na lećama. Vrijeme dezinfekcije varira od proizvoda do proizvoda – pogledajte upute na proizvodu.
→ Ponovite ove korake na drugoj leći.

DOBRO JE ZNATI!!
Kontaktne leće medicinski su proizvod usko povezan s zdravljem vašeg oka, pa je neophodno da se o vrsti leća, njezi, kontrolama i mogućim komplikacijama konzultirate s liječnikom specijalistom za očne bolesti, koji će leće odrediti i dalje vas kontrolirati s ciljem da bi ste jednako dobro vidjeli, te nosili leće s jednakom ugodom sada kao i u dubokoj starosti.