Očna optika Lens osnovana je 1989. kao zajednička zanatska radnja optičarske djelatnosti. Udaljenost od hrvatske metropole djelatnike i vlasnike Lensa nije kočila  u razvoju i osvajanju tržišta, tako da je danas Lens grupacija među hrvatskim liderima kada je riječ o optičkim i oftalmološkim uređajima, dioptrijskim lećama, odnosno njihovoj veleprodaji, maloprodaji te servisiranju. Obiteljski posao iz godine u godinu bivao je sve uspješniji te je zahvaljujući dobrim poslovnim potezima, od jedne male optičke radnje stvorena  cijela Lens grupa koju danas čini nekoliko poduzeća – Očna optika Lens, Oftalmološka poliklinika Lens, Dea Lens Project i Ni-va Lens u kojima je zaposleno 25 ljudi.

Iz zanatske radionice krenulo se u smjeru proizvodnje dioptrijskih leća, odnosno stakala za naočale te je sestrinsko poduzeće Dea Lens Project postalo i do danas ostalo  jedini proizvođač dioptrijskih stakala za naočale istočno od Zagreba.

U početku se proizvodilo samo za Očnu optiku Lens, potom se prodaja proširila na Slavoniju i Baranju, zatim i na cijelu Hrvatsku, a od 1997. godine proizvodi se  i za Bosnu i Hercegovinu.
Ugled u svijetu optike dosegao je zavidnu razinu te Lens grupacija postaje zastupnik tvrtke Rodenstock, uglednog njemačkog proizvođača naočalnih leća premium kvalitete i to za tržište jugoistočne Europe, izuzev Slovenije .Zahvaljujući svemu nabrojanom, Lens grupacija danas pokriva čak 20 posto hrvatskog tržišta dioptrijskih leća.„S pravom možemo reći da su svaka peta stakla u Hrvatskoj došla upravo iz – Lensa“.

Značajan tržišni udjel Lens grupacija drži također uprodaji i servisiranju optičkih i oftalmoloških uređaja japanskog proizvođača Nidek čiji su zastupnici za zemlje bivše Jugoslavije te neke članice EU.

Kako bi se objedinili svi elementi optičarske struke te izašli u susret strankama kroz pružanje i oftalmoloških usluga, proširena je djelatnost Oftalmološke poliklinike Lens. Danas se poliklinika osim standardnih oftalmoloških pregleda bavi mnogim kirurškim zahvatima u lokalnoj anesteziji, kirurgijom oka, očnih vjeđa i područja oko oka, te je kao prva privatna zdravstvena ustanova toga tipa na području istočne Hrvatske prepoznata od strane struke i pacijenata.

Misija Lensa je zadovoljiti sve zahtjeve kupaca osiguravajući pri tome proizvode vrhunske kvalitete i profesionalnu uslugu uz primjenu svih novosti iz svijeta očne i instrumentalne optike.