OCULAR FORTE vitamini za oči su inovativna formulacija namijenjena svima koji imaju nedostatak tvari za očuvanje zdravog vida. Tvrtka Dea Lens Project d.o.o. iz Osijeka, zajedno sa njemačkom tvrtkom PharmaVital, proizvela je proizvod na temelju proučavanja hrvatskog i svjetskog tržišta te modificirala nedostatke koje većina vitamina za oči sadrži.

Naš proizvod je utemeljen na visokoj dozi LUTEINA, karotenoida čija se doza od 20mg ističe na hrvatskom tržištu. Popraćeno je ujedno i sa dozom MESO- ZEAKSANTINA, karotenoida koji prema novijim studijama ima najpotentniji antioksidativni učinak.

Zašto je antioksidativni učinak zapravo bitan?

Karotenoidi svojim antioksidativnim učinkom imaju ulogu zaštite fotoreceptorskih stanica koje oštećuju slobodni radikali zbog visoke napetosti i izloženosti svjetlu. Ujedno su odgovorni i za filtraciju valnih duljina plavog svjetla.

Najviše znanstvenih studija je usmjereno prema efektu vitamina za oči u obliku dodatka prehrani prema bolesti makule, točnije prema makularnoj degeneraciji. Znamo da je danas senilna makularna degeneracija najčešći uzrok ireverzibilnog značajnog smanjenja centralne vidne oštrine u razvijenim zemljama u osoba starijih od 50 godina. Utjecaj karotenoida na makularnu degeneraciju je dokazano kao uspješna terapija, utječući direktno na gustoću makularnog pigmenta što se pokazalo kao legitimna korelacija prema poboljšanju oštrine I jačine kontrasta vida. Upravo našom terapijom dobijate mogućnost održavanja asimptomatske faze bolesti ili održavanja i poboljšavanja trenutnih simptoma.

Našu recepturu smo obogatili vitaminom B2, vitaminom koji zaustavlja progresiju keratokonusa te je prema pojedinim studijama dokazano da pojedinci koji manjkaju vitamin B2 imaju direktnu povezanost sa kataraktom.

Vitamin C, E i cink zajedničkim snagama smanjuju rizik nastupanja razvijenijih simptoma makularne degeneracije.

Ekstrakt američke brusnice smo uveli za poboljšanje cirkulacije i antiinflamatorni učinak.

Veliku beneficiju korištenja našeg proizvoda imaju svakako dijabetički pacijenti. Svjesni smo da u kasnijim godinama pacijenti doživljavaju simptome kao što su gubitak vida, što se može preventivnim korištenjem karotenoida u obliku dodatka prehrani spriječiti. Potencijalni terapeutski učinak LUTEINA I MESO – ZEAKSANTINA odugovlači razvoj i nastupanje simptoma.

Kapsule se piju jednom dnevno, a preporučena doza ne smije se prekoračiti. Za više informacija o utjecaju Ocular forte vitamina za oči, posavjetujte se s vašim specijalistom oftalmologom.